Tarihçe

Biyoloji bölümünün Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesinde açılması 1998 yılında Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu’nun 01.06.1998 tarihli toplantısında incelenerek uygun görülmüştür. Ancak 1998 yılından bu yana açık olan bölüm, o yıllarda öğretim üyesi ataması yapılmadığından, 2010 yılına kadar aktif olarak faaliyete geçememiştir.

2010 yılından sonra kadrolu öğretim üyesi sayısının yeterli hale gelmesi ve gerek TÜBİTAK gerekse üniversite öz gelirleri ile desteklenen Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) ile finanse edilerek alt yapı ve laboratuvar donanımlarının eğitim ve öğretim yapılabilecek konuma getirilmesi sağlanmıştır. Bu gelişmeler neticesinde Biyoloji bölümünde 2016-2017 akademik yılından itibaren Lisans, 2019-2020 akademik yılından itibaren Yüksek Lisans ve 2023-2024 akademik yılından itibaren Doktora programları açılmıştır.

Biyoloji bölümünde Botanik, Genel Biyoloji, Zooloji ve Moleküler Biyoloji Anabilim Dalları mevcut olup, 6 Profesör, 4 Doçent ve 1 Araş. Gör. olmak üzere 11 Akademik personel bulunmaktadır.